lauantai 29. maaliskuuta 2014

Leppoisaa löhöilyä ja taatusti erilaiset synttärit

Sansibar, Intian valtameri, Tansania. Lämpöä, ukkosta ja vesikuuroja. 29 astetta. Lomafiilis 158%

Tässä tulee kerralla sitten kahden päivän blogipäivitykset, sillä näin hoituu yhdellä iskulla ne kuuluisat kaksi kärpästä ja muutenkin ensimmäisten Sansibar-päivien ohjelma on ollut enemmän leppoisaa löhöilyä kun aktiivista retkeilyä, josta olisi kovasti kerrottavaa tai kuvia näytettäväksi.

Olimme nimittäin jo kotimaassa etukäteen päättäneet, että safaria seuraavat päivät Sansibarilla vietettäisiin aktiivisesta ja elämysrikkaasta luontoseikkailusta rauhassa toipuen. Niinpä perjantai ja lauantaipäivät kuluivatkin enemmän ja vähemmän lepäillen sekä välillä syömässä käyden. Maksimoitua helppoutta ajatellen olimme varanneet ja maksaneet täysihoidon itsellemme juuri noiksi kahdeksi ensimmäiseksi päiväksi täällä, joten aina muutaman tunnin välein oli hotellin ravintoloissa tarjolla monenlaista purtavaa. Jos rehellisiä ollaan, niin kolmen aterian syöminen päivässä tuntuu tällaisessa kuumuudessa liioittelulta, sillä esimerkiksi lounas ja päivällinen sisältävät kaksien alkuruokien lisäksi pääruoan sekä jälkiruoan, joten melko ähkyssähän tässä on pari päivää oltu. Suomalainen kun syö aina koko rahan edestä ;)

Perjantaina vietimme illalla Jaanan synttäreitä lähinnä ihan kaksistaan tropiikin huumaavasta tunnelmasta nauttien ja muutamia drinksuja nautiskellen. Päivällisellä hotellin henkilökunta pääsi kuitenkin yllättämään meidät, kun kesken illallisen valot hotellin ravintolassa sammuivat ja pimeyden keskeltä ravintolan toiselta reunalta alkoi kuulua swahilinkielistä laulua. Noin kymmenpäinen henkilökunnasta muodostettu kuoro asteli pimeyden keskellä kohti pöytäämme ja he alkoivat kiertää samalla ympärillämme. Yksi tarjoilijoista kantoi syntymäpäiväkakkua, jonka kynttilöihin hän sytytti kuoron laulaessa tulet. Ihan mukava tapa juhlistaa synttäreitä ja taatusti ikimuistoinen syntymäpäivälaulu!

Päivällisen jälkeen hotelli oli järjestänyt uima-allasalueelle Chill Out-partyn, joten hengailimme altaalla muutamien muiden asiakkaiden kanssa liki puolille öin. Tarjoilijat toivat vielä päivänsankarille muutamia eksoottisia juomia, joten omalle huoneelle palatessa piti jo astella pimeyden keskellä kapeilla kivetyksillä kieli keskellä suuta, jotta ei olisi kompastunut ja kaatunut ympäröiviin pusikoihin.

Lauantaina nukuimme pitkään ja jätimme pienen päänkolotuksen takia suosiolla aamiaisen väliin. Synttärijuhlat tuntuivat tosiaan vielä aikaisin aamulla kehossa, joten lepäilimme aivan rauhassa puolille päivin. Täysihoidon ansiosta lounasta oli kuitenkin tarjolla heti puoli yhdestä eteenpäin, joten väliin jääneestä aamiaisesta ei ollut käytännössä mitään haittaa.


Pikkuhiljaa tässä pitäisi alkaa suunnitella jotain retkiä ympäristöön tai merelle. Aivan hotellin vieressä on vesiurheiluliike, joka järjestää snorklausretkiä läheisen laguunin koralliriutoille, joten ainakin siellä voisi muutaman tunnin viettää. Hotellilla toimii myös Padi-ketjun sukelluskoulu, joten sitäkin touhua voisi harkita. Samoin kiinnostaisi autoretki saaren pääkaupunkiin Stone Towniin. Joten antaas kattoo ny, mitä vielä keksitään.

Ai niin,  ihan meinasi unohtua. Tässä on video, jonka sain editoitua täällä löhöpäivien aikana. Elävää kuvaa savannilta safaripäiviltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti juttuja, kuvia tai muuta sisältöä. Kaikki palaute on tervetullutta!