torstai 7. tammikuuta 2016

Kuuletko Filippiinien kutsun?Hongkong. Täälläpä taas. Lämpötila 22 astetta. Lomafiilis 100%

Vuosi on taas vierähtänyt töitä paiskiessa ja kauniista valosta haaveillessa. Toki kuluneen vuoden aikana on monenlaisia valonpilkahduksia ollut, osa todella kauniitakin, mutta mihinpä se muualle on matkalaisen mieli tehnyt koko vuoden, kuin kohti uusia seikkailuja.

Niinpä varasimme jo kesällä seuraavalle talvelle Finnairin tarjoushintaiset lennot Hongkongiin ja aloimme saman tien katselemaan sopivaa kohdetta, minne jatkaisimme lämpimään kohtuuviileästä Hongkongista. Lopulta päätimme, että tammikuussa kohteenamme olisi jälleen Filippiinit, mutta tällä kerralla Palawanin sijasta uudet kohteet Cebu, Bohol ja Panglao.

Uuden vuoden 2016 raketit katselimme siis vielä kotimaassa ja kyllä täytyy sanoa, että vaikka Oulun kaupungin ilotulitus ihan komea olikin, niin ei se kyllä vetänyt lähellekään vertoa kiinanpoikien ilotulitusshowlle vuotta aiemmin.

Mutta nyt siis ollaan taas täysillä maailmalla kauniin valon metsästyksessä. Vietimme Jaanan kanssa pari yötä Mongkokissa Hongkongissa shoppaillen ja lämpimään totutelleen. Ero kotimaan lämpötiloihin oli nimittäin varsin huima jo Hongkongiin saavuttaessa, koska Suomessa lämpömittarien lukemat alkoivat lähtiessämme vajota huikeisiin yli kolmenkymmenen miinusasteen lukemiin. Ja vastavasti Hongkongissa taas oli harvinaisen lämmintä tammikuiseksi keliksi eli noina parina päivänä, mitä siellä nyt vietimme, oli reilusti yli 20 astetta lämmintä.

Mutta tätä kirjoitellessa ollaan jo perillä tämän vuotisen reissun pääkohteessa Panglaon saarella Boholin saaren kyljessä. Torstaina kirjauduimme aamulla kuuden jälkeen ulos Ah Shan Hostellista ja ajelimme Hongkongin lentoaseman 1-terminaalin, mistä lentomme Cebulle Filippiineille lähti jo ennen kello kymmentä. Vajaan kolmen tunnin lentomatka Cebu Pasific -yhtiön Airbussilla sujui varsin leppoisissa tunnelmissa ja perille päästyämme meitä odotti onneksi kunnon trooppinen helle. Lämpötila oli siis noin kolmessakympissä, joten oli pakko alkaa keventämään vaatetusta ja siltikin hiki alkoi virtaamaan solkenaan pitkin kehoa.

Cebun kansainväliseltä lentoasemalta nappasimme kuljettajan autoineen viemään meidät Cebun satamaan Pier 1:een, mistä eri saarille liikennöivät laivayhtiöt lähtevät seilaamaan. Emme valitettavasti aivan ehtineet kello kahdelta lähtevään lauttaan lippujonossa edellämme olevien itäisen naapurimaamme jätkänretaleiden hinnantinkaamisen ja turhanpäiväisen kinastelun takia, mutta onneksi seuraava Oceanjet-yhtiön pikapaatti lähti jo reilun kahden tunnin päästä kohti Boholia.

Niinpä istuskelimme laivayhtiön ilmastoidussa terminaalissa ja katselimme kaikenkirjavan ja moni-ilmeisen filippiiniläisen matkustajajoukon elämää ja meininkiä. Monenlaista myssäkkää ja laatikkoa oli paikallisilla liikkeessä saarelta toiselle. Hurjimpina silmään pistivät pienet kynällä rei'itetyt pahvilaatikot, joista pisti ulos kaksi-kolmekymmensenttisiä värikkäitä höyheniä. Eipä taitaisi suomalainen eläinsuojeluihminen katsoa hyvällä moista kanakuljetusta, sillä karmeasta kaakatuksesta ja pahvinlaatikon ropinasta päätellen kanoilla ja kukoilla oli todella ahdistavaa noissa pienissä pahvilootissa hirvittävässä helteessä. No, maassa maan tavalla sanoisivat kenties maahanmuuttokriitikot tähänkin?

Parin tunnin laivamatka Filippiinien toiseksi suurimmasta kaupungista Cebusta Boholille kului leffaa katsellessa ja torkahdellessa. Olimme Jaanan kanssa molemmat melkoisen väsyneitä aikaerosta ja Hongkongissa shoppaillessa kävellyistä kilometreistä, joten pienet torkut aina tilaisuuden tullen helpottivat kummasti väsymystä.

Boholin saaren suurimmassa kaupungissa Tagbilaranissa hyppäsimme satamassa valmiiksi siellä meitä odottaneen kuljettajan kyytiin, joka sompaili meidät Panglaon saarelle läpi jo pimeyteen vajonneen Boholin.

Perillä Vanilla Sky Resortissa olimme noin seitsemän aikaan ja nakattuamme laukut huoneeseen olimme valmiita pikaisille päivällisille ja sen jälkeen nukkumaan. Edessä oli yksitoista yötä lämmössä ja auringossa, joten kiirettä ei onneksi ollut mihinkään. Eli nyt kaunista valoa metsästämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti juttuja, kuvia tai muuta sisältöä. Kaikki palaute on tervetullutta!