perjantai 7. joulukuuta 2012

Jos kiäntää, niin sattuuko kohalleen?

Oulu, Suomi. Kuivan napsakka pakkaskeli, -16 astetta, pilvistä. Lomafiilis 82%

Tervetuloa mukaan seuraamaan uutta matkablogiamme. Uunituoreen blogin nimeksi valikoitui lopulta pienten pohdiskelujen jälkeen "Kaunista valoa", koska nuo kaksi sanaa ehkä parhaiten kuvaavat niitä asioita, mitä me matkoiltamme lähdemme aina hakemaan. Toki nimeen olisi voinut lisätä myös lämmönkin, mutta se lienee jo itsestään selvää, että kun täältä pohjoisen Euroopan kauimmaisilta kulmilta lähtee kesken synkimmän alkutalven jonnekin etelämmäksi valoa ja kauneutta hakemaan, seuraa siinä onneksi myös lämpökin automaattisesti kaupanpäällisinä. Joten kaunista valoa tässä taas haetaan. Ja pikkuisen tietysti sitä lämpöä.

Ne, jotka ovat lukeneet aikaisempia matkakertomuksiamme saattavat muistaa, että ensimmäinen varsinainen matkablogimme syntyi vuoden 2005 Thaimaan reissulta ja siitä saakka matkakertomuksia on tullut kirjoiteltua monesta eri kohteesta eri puolilta maailmaa. Monenlaisia ikimuistoisia kokemuksia ja muistoja on noilta reissuilta mukaan tarttunut ja jokaisen reissun jälkeen halu matkustaa ja tutkia maailmaa lisää on vain kasvanut entisestään. Luonnon koskematonta kauneutta, ihmiskunnan historiaa ja monimuotoista kulttuuria kaikessa kauneudessaan, mutta myös julmuutta ja joskus myös rumia asioita. Elämää monenlaisessa ympäristössä ja taatusti erilaisia ihmisiä ja tarinoita.

Matkamme ovat vieneet meidät tähän saakka mm. kuumailmapallolennolle Alppien yläpuolelle tai snorklaamaan Jaavan meren kirkkaisiin vesiin kilpikonnien seuraan. Tai seilaamaan veneellä intiaanikyliin Orinoco-joelle Venezuelan ja Brasilian rajaseudulle tai matkustamaan junalla halki intialaisen maaseudun. Onpa tullut jopa istuttua havannalaisen taksin takapenkillä, kun kuljettaja kiihdyttää karkuun konepistolilla osoittelevaa poliisia. Huikeita hetkiä ajassa, tunnelmia, kokemuksia ja maisemia, jotka eivät tule koskaan unohtumaan. Kaikki omalla tavallaan kauniita hetkiä monenlaisessa ja aina erilaisessa valossa.

Tähän saakka uusista matkakohteista on tullut avattua myös uusi blogi aina uudessa osoitteessa, mutta tästä eteenpäin tuokin tulee muuttumaan. Uusi "Kaunista valoa" -blogi saa jatkossa palvella matkakertomuksien pohjana aina, kun matkamme suuuntautuvat esim. lentokoneella jonnekin kauemmas. Jos taas matkaa taitetaan asuntoauton kyydillä, löytyy tarinointia "Kaikkien kaveri"- blogista, josta myöskin löytyy jo matkakertomuksia vuodesta 2010 lähtien.

Jatkossa nämä kaksi edellä mainittua blogiosoitetta saavat siis toimia alustana matkakertomuksillemme. Kuvia, panoraamoja, videoita ja juttua on luvassa entiseen tapaan. Joten pysykää linjoilla. Uutta matkakertomusta pukkaa jo heti ensi viikosta alkaen. Ja toivottavasti kauniissa valossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti juttuja, kuvia tai muuta sisältöä. Kaikki palaute on tervetullutta!